Naručite ovu knjigu
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Scribd! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici iTunes! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Kobo!
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Barnes & Noble! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Google Play!
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici E-Sentral!
Čitajte ovu e-knjigu u bilioteci 24Symbols!
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Gumroad! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Ipubs!
Čitajte ovu e-knjigu u bilioteci Bookmate! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Bookshout! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Ciando!

Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Redshelf! Pronađite knjigu u obližnjoj biblioteci pomoću servisa Overdrive!
Sabrane priče
.
.
E-kjniga: 250 dinara

Pročitajte odlomak!

Lička trilogija sadrži sve tri dosadašnje Karakaševe zbirke priča: Kino Lika (originalno objavljena 2001), Eskimi (2007) i Pukovnik Beethoven (2012),

.

Nakon knjiga Kino LikaEskimi, treća Karakaševa zbirka priča Pukovnik Beethoven predstavlja finale njegove priznate kratkopričaške trilogije. Kako je vidljivo i u ovoj knjizi, Karakaševe priče nisu nikad light – nije to štivo prilagođeno zabavi masovnog čitateljstva, jer je uvijek zasoljeno nekakvom arhetipskom nelagodom, koja može i šokirati one navikle na očekivana rješenja. Njegove su priče i u ovoj knjizi precizno komponirane, često s neočekivanim točkama obrata koji mijenja perspektivu, a lišene su svakog viška.

mvinfo.hr
.

Damir Karakaš

Damir Karakaš


Rođen 1967. u selu Plašćica kod Brinja u Lici. U Zagrebu je studirao agronomiju, pravo, novinarstvo, a nekoliko godina radio je i kao novinar Crne kronike Večernjeg lista, u Splitu. Od 2001. živi u Bordeauxu u Francuskoj, a od 2002. do 2007. u Parizu gdje se uzdržava sviranjem harmonike. U Parizu na Novoj Sorboni studira i francuski jezik, izvodi performanse, te izlaže konceptualne radove. Još kao tinajdžer objavljuje karikature i crteže u mnogobrojnim novinama u bivšoj Jugoslaviji, i dobio je nekoliko nagrada za karikaturu. Objavio je knjigu putopisa „Bosanci su dobri ljudi“ (1999), roman „Kombetari“ (2000), zbirku priča „Kino Lika“ (2001), roman „Kako sam ušao u Europu“ (2004) zbirku priča „Eskimi“ (2007), roman „Sjajno mjesto za nesreću“ (2009), zbirku priča „Pukovnik Beethoven“ (2012), te roman „Blue Moon“ (2014). Po knjizi „Kino Lika“ redatelj Dalibor Matanić snimio je istoimeni film, višestruko nagrađivan u Hrvatskoj i inozemstvu. Dramu „Skoro nikad ne zaključavamo“ u sklopu predstave „Zagrebački pentagram“ na scenu ZKM-a postavio redatelj Paolo Magelli (2009). Po romanu „Sjajno mjesto za nesreću“, u režiji Dalibora Matanića, na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Rijeci, postavljena je i istoimena drama (2010). Dramu „Snajper“ na scenu ZKM-a postavila je redateljica Franka Perković (2013), a u Abidjanu u Obali Bjelokosti redatelj Ivica Buljan (2013). Prevođen je na desetak jezika.